28 Ağustos 2020 Cuma

Atatürk öldü(rül)dü mü?

 

 


Atatürk öldü(rül)dü mü?

 

Gazeteci Hulki Cevizoğlu, birkaç gün önce ‘CNN Türk Masası’ adlı programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eceliyle ölmediğini, hasta yatağında doktorları tarafından yanlış tedavi uygulanarak öldürüldüğünü iddia etti.

Hulki Cevizoğlu, bu iddiasını daha önce ‘Beyaz TV’deki Dinamit’ adlı programda dile getirmişti. Yine bu iddiasını ‘Yeniçağ Gazetesi’ndeki köşesinde de birkaç defa yazmıştı.

Aslında Hulki Cevizoğlu’ndan önce de farklı siyasî eğilimlerden yazarlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünde karanlık ve gri noktalar bulunduğuna işaret ederek eceliyle ölmediğini, öldürüldüğünü iddia etmişlerdi.

Bu konuda yayınlanmış birkaç kitap da bulunduğunu belirtmeliyim. Ali Kuzu’nun ‘Atatürk’ü Kimler Öldürdü?’ adlı çalışması. Ogün Deli’nin ‘Atatürk Nasıl Öldürüldü?’ adlı çalışması. Hüseyin Hakkı Kahveci’nin ‘Atatürk’ün Katilleri’ adlı çalışması. Yusuf Ziya Koca’nın ‘Atatürk Öldü mü, öldürüldü mü?’ adlı çalışması.

Ayrıca internette bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öldürüldüğünü iddia eden birçok makale ve sunum da mevcut.

Mustafa Kemal Atatürk’ün öldürüldüğüne dair iddiaları dile getiren bunca yayın varken resmî makamlar tarafından bugüne kadar yapılmış bilinen bir soruşturma yok.

Üstelik bu iddialar yeni de değil. Bu iddiayı dile getirenler aynı siyasî eğilimlerden değil, oldukça farklı siyasî eğilimlerden yazarlar.

Mustafa Kemal Atatürk’ü hasta yatağında yanlış tedavi uygulayarak öldürdükleri iddia edilen doktorların günümüzdeki mirasçıları bile sessizliklerini koruyor. Büyüklerine karşı yöneltilen bu suçlamalar karşısında sağır ve dilsizler.

Bu iddialar karşısında Sağlık Bakanlığı da, Türk Tabipler Birliği de sessiz. İnsan Hakları Derneği de sessiz.

                                                                               (Zekeriya Sertel'in makalesi, Tan Gazetesi, 11 XI 1938)

İşin asıl ilginç tarafı, her fırsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu genel başkanları olmasıyla öğünen CHP’nin de en son olarak Hulki Cevizoğlu tarafından dillendirilen bu iddiayı duymazlıktan gelmesi ve kanunî hiçbir girişimde bulunmaması.

Aynı şekilde ‘Atatürkçüler’in de ‘Kemalistler’in de bu iddia karşısında sessizliklerini korumaları ve kanunî herhangi bir teşebbüste bulunmamaları oldukça dikkat çekici.

Öyle görünüyor ki, Resneli Niyazi cinayeti gibi, en son olarak Hulki Cevizoğlu’nun dillendirdiği bu iddia da daha çok uzunca bir süre ‘dikkatlerden kaçacak’ ve cevapsız kalacak.  (27 VIII 2020)

 

Ali İhsan Aksamaz

aksamaz@gmail.com

 

 

 http://www.kuzgunportal.com/2020/ali-ihsan-aksamaz-ataturk-olduruldu-mu-59535/


http://circassiancenter.com/tr/ataturk-olduruldu-mu/